Борщ на кефірі. Простий і смачний
Я дуже люблю готувати влітку холодні супи. Цей рецепт і борщів зелених від мого друга, він збирав компанію і приготував на всіх цілу каструлю. Суп мені дуже сподобався і я попросила рецепт. Головна його фішка полягала в особливому способі варіння буряків. Буряк виходить яскрава і смачна, оскільки вариться без шкірки і відвар теж використовується, а не виливається.
Я вже років п’ять готую борщ саме так.
Інгредієнти
6-7 порцій
- Буряк – 500 г
- Лимон – 1 шт.
- Кефір 3. 2% – 1 літр
- Яйця – 3 шт.
- Огірки свіжі – 200 г
- Зелена цибуля – 100 р
- Свіжа зелень за бажанням – 30-50 г
- Сіль за смаком.
Приготування
Буряк очистити від шкірки і покласти в каструлю, залити водою так, щоб вона була вище буряків на 2 див. Вичавити сік з 1 лимона і додати в каструлю з буряком. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 1 годину на невеликому вогні.
Відварити яйця 10 хв, остудити, очистити і натерти на тертці.
Огірки та зелень помити і дрібно нарізати.
Коли буряк звариться, злити відвар в окрему миску – але не виливати, а остудити і залишити! Буряк охолодити і натерти на крупній тертці, з’єднати з відваром, додати кефір і посолити.
Я тримаю в холодильнику в різних мисках бурякову заправку і огірки з яйцями і зеленим цибулею.
Змішую з бурякової заправкою перед подачею.
До свекольнику можна відварити картоплю в мундирі, мені казали що в Литві його подають замість хліба.